Infrastructura

Comuna Pişcolt este traversată de DN 19 Satu Mare-Oradea, de fapt acest drum naţional important se confundă cu strada principală a localităţii Pişcolt, cele mai multe dintre gospodării înşirându-se pe marginile acestuia.
De asemenea, Drumul Judeţean DJ 196C este o cale de acces importantă pentru sud-vestul judeţului Satu Mare, pentru comuna Pişcolt având o importanţă majoră deoarece traversează toate cele trei localităţi ale comunei şi face legătura cu cel mai apropiat punct de trecere a frontierei în Ungaria (Omboly), prin satul Horea, comuna Sanislău, la o distanţă de 5 km. de Scărişoara Nouă.
Prin comună trece şi linia de cale ferată Satu Mare-Carei-Valea lui Mihai-Săcuieni Bihor -Oradea, în localitatea Resighea funcţionează o gară. În acest moment calea ferată este folosită mai puţin, spre deosebire de perioada anilor 80-90, când Resighea era o gara cu 4 linii de triaj, folosite la capacitate maximă în transportul de marfă şi când majoritatea locuitorilor comunei foloseau această modalitate de transport.
Pişcoltul beneficiază şi de serviciile transportului aerian, fiind situat la doar 56 de km de Aeroportul International Satu Mare.
Comuna are reţea de apă în toate localităţile, dar nu pe toate străzile, ceea ce face ca o parte dintre gospodăriile populaţiei să nu beneficieze de această utilitate. În schimb, în comună nu există deloc reţea de canalizare, folosindu-se fosele septice, inadecvate în raport cu cerinţele europene, problemă care se află pe agenda autorităţilor administraţiei publice locale . Tot în legătură cu infrastructura de mediu, comunitatea trebuie să se implice în închiderea gropilor de gunoi neautorizate de Agenţia de Mediu, înfiinţarea serviciului de salubrizare şi demararea colectării selective.
Reţeaua de gaz există numai în Pişcolt, deşi pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale există o staţie de gaz şi sonde de captare a metanului.
În ceea ce priveşte infrastructura socială, clădirile publice sunt în general într-o stare bună, unele necesitând modernizări. În Pişcolt lipseşte un aşezământ cultural- cămin cultural, o grădiniţă cu orar prelungit, în condiţiile în care clădirea este revendicată, dar şi un centru after-school, mulţi părinţi având locul de muncă în Valea lui Mihai, Carei sau Satu Mare sau sunt ocupaţi şi după-masa, iar după finalizarea cursurilor copiii lor fiind nevoiţi să stea acasă singuri, fără supraveghere.